Waarom verzekeren via een verzekeringsadviseur? 

Verzekeringen zijn nodig om risico's af te dekken die u zelf niet kunt dragen. Stel dat uw huis afbrandt en het is niet verzekerd, dan kunt u de kosten voor zo'n schade niet zelf dragen, en daarom betaalt u premie voor een verzekering die de schade betaalt mocht deze onverhoopt plaatsvinden.

Als u op zoek gaat naar een verzekering voor bijvoorbeeld een auto of een huis zijn er hondereden verschillende aanbieders met duizenden verschillende producten waar u uit kunt kiezen, wat voor veel mensen verwarrend kan zijn: je ziet door de bomen het bos niet meer.

Kiezen met verstand 

Als u een digitale camera wilt kopen kunt u ook kiezen uit honderden modellen, wat het kiezen soms moeilijk maakt. Maakt u echter een verkeerde keuze dan is dat niet zo'n heel groot probleem. Bij een verzekering ligt dat anders. Als u niet goed verzekerd bent kan dit grote gevolgen hebben voor uw financiele toekomst. 

Inmiddels kun je vrijwel alles kopen via internet, ook verzekeringen. Dat kan soms handig zijn, zeker voor kleine verzekeringen zoals een reisverzekering...maar op het moment dat u een schade krijgt staat u er alleen voor, en helpt internet u niet. Uw verzekeringstussenpersoon helpt u wel bij het verhalen en behandelen van uw schade.

De 4 belangrijkste taken van de verzekeringsadviseur

Adviseren: Hij adviseert u over de meest geschikte verzekeringsproducten. Daarbij kijkt hij naar uw situatie en wensen, en zoekt een zo passend mogelijke verzekering. Als een verzekering voor uw situatie overbodig is vertelt hij dat ook.

Selecteren: De verzekeringsadviseur beschikt over speciale vergelijkingssoftware en productoverzichten van zeer veel verschillende verzekeraars. Dit levert een compleet beeld op van alle mogelijke verzekeringsoplossingen. Gecombineerd met onze verzekeringskennis helpen wij u om de juiste keuzes te maken.

Informeren: Alles om ons heen verandert voortdurend. Dat geldt zeker ook voor verzekeringen. Het is ondoenlijk om overal goed van op de hoogte te blijven. Een van de belangrijkste taken van de verzekeringsadviseur is dan ook om u te informeren over veranderingen die mogelijk gevolgen hebben voor u.

Ondersteunen:  De waarde van de verzekeringsadviseur is vooral goed merkbaar op het moment van een schade. De verzekeringsadviseur is dan echt uw partner, hij onderhandelt namens u en adviseert u bij de stappen die moeten worden ondernomen. Zodat alle nare gevolgen van de schade zo snel mogelijk achter de rug zijn.

Goed zo Desiree??

Onafhankelijkheid: Het bestaansrecht van de verzekeringsadviseur

Een verzekeringsadviseur is er helemaal voor u. Dat betekent dat hij eerst naar uw situatie kijkt en dan pas op zoek gaat naar de beste verzekeringsoplossing. Dat kan alleen maar als hij volledig onafhankelijk is. Hij moet tenslotte steeds weer een objectief oordeel kunnen geven over de diverse producten van verschillende verzekeraars. Dankzij deze professionele onafhankelijke houding blijven verzekeraars extra alert als het gaat om de verzekeringsproducten die zij voeren. Een 'slecht' product zou immers door een verzekeringsadviseur niet worden geadviseerd.